4 weken zuidelijk afrika

29 dagen

Namibië, Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe

KenmerkenDSC05161

• -Victoria Watervallen
• -Okavango Delta
• -Eigen huurauto
• -Chobe National Park
• -Makgadikgadi zoutpannen
• -Etosha National Park
• -Sossusvlei en Deadvlei
• -Swakopmund
• -Namib woestijn
• -Fish River Canyon
• -Kaapstad
• -Veel extra’s mogelijk

Tijdens deze reis van ruim 4 weken komt u langs de meest variërende landschappen, bezoekt u 4 geweldige Afrikaanse landen en kunt u volop genieten van de mooiste gebieden in zuidelijk Afrika. Van de bijzondere Okavango delta naar de zoutpannen in Botswana, van Chobe met zijn schitterende wildlife, naar de gigantische Victoria watervallen, via de Caprivi strook naar nog meer wildlife in Etosha en via de Himba naar de Namibische kust. Verder door de Namib woestijn met zijn zandduinen naar de Fish River canyon en als laatste door naar het zuiden om te genieten van cultureel Kaapstad en Cape Peninsula.

nata lodgeU start deze reis in Johannesburg waar u na de vlucht even rustig kunt bijkomen in de lodge. De eerste dag heeft u alle tijd en zult u rijden naar de eerste overnachting aan de grens met Botswana. U overnacht in een schitterende lodge aan de Limpopo rivier. De volgende dag begint u met de grensformaliteiten die waarschijnlijk spoedig zullen verlopen waarna u door kunt naar Francistown waar u alweer op een schitterende locatie overnacht. Van hier uit is het nog maar een klein stukje naar Nata waar u 2 nachten zult blijven. U kunt hier lekker uitrusten en uitstapjes maken naar de makgadikgadi zoutpannen of naar het Nata bird sanctuary.
Vanaf Nata is het slechts 300 kilometer naar Maun,P1050678 een bijna kaarsrechte weg met onderweg maar 1 klein dorpje. In Maun zult u 3 nachten blijven en zijn er volop mogelijkheden om leuke uitstapjes te gaan ondernemen. Van meerdaagse mokoro trips door de Okavango Delta tot een vlucht in een klein vliegtuigje over deze schitterende groene delta. Deze trips zijn natuurlijk ook vooraf al te reserveren bij ons.
We verlaten deze stad via de zelfde weg terug naar Nata. Dit is een lange rij dag van ongeveer 600 km en voor degene die dit niet willen kan er onderweg worden overnacht in Nata. Hier is het slim om even te tanken alvorens u linksaf slaat naar Kasane. Onderweg is het soms oppassen als er wat olifanten de weg willen oversteken.DSC04820
In Kasane verblijft u weer 3 nachten, de eerste dag kunt u zelf op onderzoek uit of u kunt kiezen om een rivier cruise of een gamedrive in het Chobe National Park. Er is hier genoeg te doen. De 2e dag wordt u ’s morgens rond 8 uur opgehaald om naar de grootse Victoria watervallen in Zimbabwe te gaan. Bij deze watervallen is het in het natte seizoen slim om een poncho mee te nemen aangezien een nat pak gegarandeerd is.
Na Kasane rijdt u een stukje door Chobe en daar is de volgende grensovergang alweer. Via Katima Mulilo volgt u de weg richting Divundu. U gaat door het smalste
stukje van Namibië en wederom door een wild park. Na een lange maar goede weg komt u aan bij de weg naar Ngepi. Via wat zand wegen komt u daar aan en slaapt u 2 dagen aan de Okavango rivier. Deze rivier is de bron van de Okavango delta die u vanuit Maun heeft kunnen zien. In Ngepi kunt u erg veel tripjes doen, op safari door het park aan de overkant van de rivier, met een mokoro de rivier over op zoek naar wild. Hier kunt u ook zwemmen tussen de nijlpaarden en krokodillen in een kooi die in de rivier hangt.
Van hier uit vertrekt u richting een van de mooiste wild parken van Namibië, Etosha. U rijdt dan via ngepi-camp-reception_swimming-pool-at-ngepi-campRundu naar Tsumeb, halverwege komt u door een checkpoint waar op etenswaar wordt gecontroleerd. Van hier uit verandert de omgeving, geen hutjes en mensen meer langs de kant van de weg maar vooral leegte overal. Onderweg bij Grootfontein kunt u nog een uitstapje maken naar de Hoba meteoriet, de grootste en zwaarste meteoriet die op aarde is te vinden.DSC04544
Het is vanuit Tsumeb een korte rit naar Etosha waar de safari kan beginnen. U kunt overal in het park rijden met uw auto en hoeft hiervoor geen 4wd te hebben. ’s Avonds kunt u vanuit het kamp naar de dieren kijken die komen drinken aan een verlichte waterplas. De volgende dag heeft u de hele dag om door het park heen te rijden en te speuren naar de “Big Five”. U slaapt vandaag net buiten het park waar u van dichtbij kennis kunt maken met de onder andere de cheetah en de bruine hyena.
Na een lekker ontbijtje is het tijd om door te rijden naar Kamanjab, u kunt er voor kiezen om door Etosha hier heen te gaan of u gaat rechtstreeks. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een lokaal Himba dorp.
De volgende stop is de kustplaats Swakopmund. Hier is erg veel te beleven, quad rijden in de hoge zandduinen, duin boarden, paardrijden op het strand, skydiving en nog veel meer.
Na het actieve Swakopmund gaat u naar het kleine dorpje Solitaire, de weg er naar toe loopt dwars door het Namib Naukluft national park, dit is het grootste wildpark van Afrika en het op 3 na grootste ter wereld. In deze droge woestijn weten tal van dieren te overleven. Hier vandaan is het door naar Sesriem waar u onder andere de Sesriem canyon vind.
DSC04398 DSC04432DSC04370 DSC04356

 

 

 

 

Als u verder door rijdt komt u na 45 km vanaf de gate bij de wereld beroemde duin 45, deze duin is met meer dan 170 meter een van de bekendste ter wereld. De duin kunt u beklimmen, wat aan te raden is in de vroege morgen. Verderop in het park vind u nog de Sussusvlei en de bijzondere Deathvlei. Het laatste stukje is uitsluitend voor 4WD, maar hier rijd een pendelbus u verder.

Van de glooiende zandduinen gaat de reis door naar Lüderitz. De weg van Aus naar Lüderitz is lang en leeg. U maakt kans op het spotten van de beroemde Wild Horses. Vlak voordat u in Lüderitz aankomt rijdt u langs Kolmanskop, een spookstad uit de tijd van de goudmijnen. Zeer zeker een bezoekje waard wanneer u Lüderitz weer verlaat. In Lüderitz kunt u lekker wandelen langs de kleine haven en heerlijk ontspannen eten in een van de restaurantjes.
Dezelfde lege weg rijdt u nu terug om door te gaan naar Grunau. Vanaf uw slaapplek kunt u een uitstap maken naar Hobas, hier vind u de op 1 na grootste canyon ter wereld, namelijk de Fish River Canyon. De adembenemende uitzichten zijn het mooist bij zonsopkomst en zonsondergang.
De dag na uw overnachting hier zet u weer koers naar de grens. Via Vioolsdrift rijdt u Zuid-Afrika weer in. U overnacht in de plaats Springbok. Een mooi landschap wat u voert langs de Cederberge, waarna u uitkomt in het altijd sfeervolle Kaapstad.DSC04462
In Kaapstad slaap u 3 nachten, hier kunt u genieten van het schitterende stadscentrum, een bezoek brengen aan de Botanische tuinen, deelnemen aan een excursie naar Robben eiland, met een kabelbaan kunt u de magnifieke Tafelberg op of u kiest ervoor om een leuke hike te doen op Lion’s Head, waar u geniet van een schitterend uitzicht op zowel de Tafelberg als Kaapstad. Wat ook zeker aan te raden is, is een tocht over Cape Peninsula. Met in het zuidelijkste puntje Cape of Good Hope, waar u ook kunt wandelen naar de vuurtoren. Bij Simon’s Town kunt u op bezoek bij de pinguïns die hier in grote groepen leven.
U levert uw auto weer in op het vliegveld en vliegt u weer terug naar Johannesburg. In Johannesburg aangekomen kunt u kiezen om opgehaald te worden door een gids die een mooie dagtour verzorgd. Met bijvoorbeeld een bezoek aan de grootste sloppenwijk van Zuid-Afrika, genaamd Soweto, een bezoek aan het meer dan indrukwekkende Apartheidsmuseum, waar de heftige geschiedenis van het land wordt weerspiegeld of u kunt direct door vliegen naar Nederland.

 

Dit alles vanaf maar €2325, – p.p. op basis van 2 personen.

Deze prijs is berekend bij vertrek op bijvoorbeeld 6 maart 2019.

 

DSC04071

Inbegrepen:

• -Retourvlucht vanaf Schiphol of Brussel (Zaventem)
• -Handbagage en ruimbagage
• -Luchthavenbelastingen, veiligheids- en brandstoftoeslagen
• -Shuttletransfer luchthaven-hotel op dag 1
• -29 Dagen een huurauto met airconditioning
• -28 Overnachtingen op 17 schitterende locaties op basis van logies (bij 8 dagen zit het ontbijt al inbegrepen)
• -Uitgebreide Nederlandse routebeschrijving
• -Gratis wegenboek zuidelijk-Afrika
• -Een reis om nooit te vergeten
• -Dagexcursie naar de Victoria watervallen in Zimbabwe (excl. Visa en entree tot de watervallen)

Niet inbegrepen:

• -Entree gelden nationale parken
• -Eventuele excursies
• -One way fee voor de huurauto circa €50, –
• -Cross border charge voor de huurauto circa €20, – tot €80, –
• -Bijdrage garantiefonds GGTO €15, –
• -Maaltijden
• -Fooien
• -Visa
• -Entree Victoria watervallen

Optionele boekingen:

• -Extra dag Kaapstad €25, – p.p. per dag
• -Eigen badkamer bij alle overnachtingen voor slechts €40,- p.p. (1 accommodatie)
• -Toegang tot Robbeneiland €26, – p.p.
• -Navigatiesysteem ca. €4,50 per dag
• -Deze reis kan op alle manieren worden aangepast

Bij deze reis is het mogelijk het pluspakket Mokoro en Private Game reserve toe te voegen.
Klik hier voor meer informatie.

 

Extra Informatie:

• -Volgens de nieuwe immigratiewet in Zuid-Afrika moeten ouders die met hun minderjarige kinderen (tot 18 jaar) willen reizen vanaf 1 juni 2015 in het bezit zijn van het originele geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders vermeld zijn.
• -Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht.
• -Het is verplicht minstens 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
• -De minimale leeftijd voor het huren van een auto is 18 jaar. Wanneer u tussen de 18 en 23 jaar bent, betaalt u een extra vergoeding van R350 per dag.
Bij het ophalen van de huurauto wordt een deposit gevraagd. Deze dient u per credit card te voldoen.

Offerte Aanvragen voor deze reis? Vul onderstaand formulier in.

Naam (*)

E-mail (*)

Telefoonnummer (*)

Leeftijd van de hoofdbestuurder van de huurauto?

Aantal Reizigers

Waarvan jonger dan 12 jaar

Titel van de reis zoals vermeld op de website

Directe vlucht?
(vaak wel wat duurder)

Vertrekdatum?

Flexibele vertrekdata?
±3 dagen kan voordeliger zijn

Hoe zijn jullie bij ons terecht gekomen?

Plaats hier eventueel uw kortingscode

Pluspakket toevoegen

Heeft u vragen of opmerkingen?